info@ivoryandpearls.eu 0031332010587

Kenia

Welkom in het exotische Kenia. Het land waar van alles valt te ontdekken en waarvan zijn bezienswaardigheden zelfs presidenten, beroemdheden en hoogheden aantrekt. Kenia’s prachtige Nationale Parken, Archeologische opgravingsplaatsen, adembenemende schoonheid, parelwitte stranden, groene palmbomen, lekkere cocktails en heerlijke internationale keuken maken het tot een ultieme droombestemming.

Kenia heeft veel te bieden aan toeristen. De schitterende wild parken zijn toch wel de meest bezochte attracties in dit land. Masai Mara is het meest bekend van allemaal. Maar ook de andere parken zoals Lake Nakuru met het neushoorn reservaat, Samburu met de bijzonder Grevy zebra’s of  Amboseli met zijn grote olifanten kuddes zijn zeker de moeite waard. Verder is het mogelijk om in Kenia te raften, de Mount Kenia te beklimmen, de onderwater wereld te ontdekken met duiken of snorkelen… de sloppenwijken in Nairobi te bezoeken of het beroemde olifanten weeshuis in Karen. Geniet van de schitterende stranden in Mombasa en de vele water sporten. Ontdek de Keniaanse keuken, de zwepende Afrikaanse muziek waar u niet stil bij kunt blijven staan. Maar vergeet nooit om de Afrikaanse sterren hemel te bewonderen!

Geografie

Mount Kenya: In Tsavo East National Park
Kenia heeft een oppervlakte van 582.646 km², waarvan ongeveer 13.400 km² water is. De hoogste berg in Kenia is de Mount Kenya (5199 meter), dit is de op één na hoogste berg in Afrika na de Kilimanjaro in Tanzania. Het gebied van Mount Kenya is zeer vruchtbaar en daarom worden de lagergelegen gebieden dan ook gebruikt voor landbouw.
Bevolking
Kenia is een land met een grote etno-culturele diversiteit.

Etnische groepen

Kikuyu 22%, Luhya 14%, Luo 13%, Kalenjin 12%, Kamba 11%, Kisii 6%, Meru 6%, andere Afrikaanse groepen 15% (waaronder de Embu, Kuria, Masaï, Mijikenda, Somaliërs, Swahili, Turkana en de Yaaku) en niet Afrikaanse groepen (Aziaten, Europeanen en Arabieren) 1%.[1]

Talen
Kenia is een meertalig land. De officiële talen zijn het Engels, geïntroduceerd tijdens de Britse koloniale overheersing tussen 1890 en 1964, en het Swahili, dat in heel Oost-Afrika als lingua franca fungeert tussen de verschillende volken sinds enkele eeuwen voor de koloniale overheersing. Volgens Ethnologue worden er in Kenia totaal 61 talen gesproken.[11] Vrijwel allemaal zijn dit talen die hun oorsprong hebben op het Afrikaanse continent. Deze talen kunnen worden onderverdeeld in drie taalfamilies; Bantoetalen, die vooral in het midden en zuidoosten van het land worden gesproken, Nilotische talen in het westen en Koesjitische talen in het noordoosten.

Religie
Protestant 45%, rooms-katholiek 33%, moslim 10%, inheemse religies 10% en overigen 2%.[1]

Klimaat
Kenia heeft een tropisch klimaat. Dit wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de dichte locatie op de evenaar. Daardoor is het praktisch even lang donker als licht, en zijn de dagen bijna het hele jaar door even lang. Aan de kust is er dag en nacht een constante hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Naarmate men verder het binnenland in trekt, wordt de lucht droger en de nachten kouder.

Neerslag
Neerslag valt in Kenia in twee periodes, van maart tot en met mei en eind oktober tot en met december. Meestal valt de neerslag in korte stortbuien of tijdens een storm die duidelijk voorspelbaar is door het snel samentrekken van de wolken. Ook kan het in Kenia langdurig regenen. In oktober 2011 viel er in een week tijd bijna 1000mm regen.

Vaak veranderen de niet verharde wegen na een regenbui in modderpoelen. De wegen zijn zo slecht dat er veel kuilen worden gevormd, dit is slecht voor het werkverkeer dat hinder ondervindt van de kuilen.

De Keniaanse stad Kericho staat bekend als de plaats op aarde waar het het vaakst hagelt: gemiddeld op 132 dagen per jaar.

Bron: wikipedia